haberler

1. ATILIM ÜNİVERSİTESİ LAP PROJELERİ BÖLÜMÜMÜZ 2 ÖDÜLLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Bölüm hocalarımızdan Yrd. Doç. Dr. Yılser Devrim'in yürütücülüğünü üstlendiği, bölüm başkanımız Prof. Dr. Ayhan Albostan ve Araş. Gör. Doğanay Başyağcı'nın eş danışmanlığını yaptığı "LAP-C-1415-02 Yüksek Performanslı Pem Yakıt Hücresi Membran Elektrot Ataçlarının Geliştirilmesi ve Pem Yakıt Hücresi ile Çalışan Scooter Prototip Uygulamasında Kullanılması"  başlıklı projemiz,  Atılım Üniversitesi ARGEDA-TTO Koordinatörlüğü tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Lisans Araştırma Projeleri (LAP) şenliğinde En İyi Bilimsel Poster Sunumu ve En Yenilikçi Proje dallarında iki ayrı başarı elde etmiştir.

2. Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümümüz "3.Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı - ICSG İSTANBUL 2015" a katıldı

Bölümümüz 2014 yılı mezunlarından Kübra Pehlivanoğlu ‘‘3.Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı - ICSG ISTANBUL 2015’’ tarafından düzenlenen "ICSG 2015 Kongre En İyi Bildiri Ödülleri’’ Yarışması'nda Yrd. Doç. Dr. Yılser Devrim'in akademik danışmanlığında ‘‘Analysis of a Hybrid Photovoltaic-Elecrolyzer-PEM Fuel Cell System for Micro Combined Heat and Power Plant’’ konulu bildirisi ile ikincisi olmuştur. Mezunumuz 30.04.2015 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen tören ile ödülünü  almıştır. İkincilik ödülü olarak 2.500 TL para ödülü kazanmışlardır.

3. Taşınabilir  Yakıt Hücresi Uygulamaları için Yüksek Performanslı Elektrotların Geliştirilmesi

Bölüm başkanımız Sayın Prof. Dr. Ayhan ABOSTAN ve bölüm hocalarımızdan Sayın Yrd. Doç. Dr. Yılser DEVRİM hocamızın danışmanlığında, bölümümüz son sınıf öğrencilerinden Sercan KOLİK, Duygu ÇELİK ve Egemen GÖKÇE' nin gerçekleştirdiği "Taşınabilir  Yakıt Hücresi Uygulamaları için Yüksek Performanslı Elektrotların Geliştirilmesi" başlıklı projeleri, TÜBİTAK-2209B (2241A) - Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

4. Bölümümüz "EIF 2014 Uluslararası Enerji Kongresine" Katıldı

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının desteğiyle düzenlenen "7. Uluslararası Enerji Kongresi ve

Fuarı" 24-25 Kasım 2014 tarihleri arasında ATO Congresium Ankara'da gerçekleşti.

Kongre'de; başta elektrik üretim kaynakları olmak üzere dünya ve Türkiye enerji piyasaları tüm boyutları ile değerlendirilerek, konuyla ilgili en son gelişmeler  ve uygulamalar çeşitli açılardan tartışıldı.

OMV Firması sponsorluğunda gerçekleştirilen "Energy Challenge"da Üniversitemiz de yer aldı.

Üniversitemiz Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yılser Devrim ve LAP projesi öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, Üniversitemiz standı ve Enerji Sistemleri Bölümünde gerçekleştirilen projeler ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Duygu Çelik, Egemen Gökçe, Berkay Güler, Sercan Kolik, Yağmur Budak,  Feride Cansu İskenderoğlu, Hacer Ece Çırak, Oğuzhan Pekgüler ve Cahit Terzi adlı öğrencilerimizin katıldığı fuarda "Atılım Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü" katılımcılara tanıtıldı.

Özellikle hibrit güneş enerjisi-hidrojen enerjisi sistemi ziyaretçilerden büyük beğeni alırken, LAP projeleri kapsamında desteklenen sanayi destekli “Yüksek Performanslı Pem Yakıt Hücresi Membran Elektrot Ataçlarının Geliştirilmesi ve PEM Yakıt Hücresi İle Çalışan Scooter Prototip Uygulamasında Kullanılması” projesi dikkat çekti.

5. 1 .Öğrenci Proje Pazarı Enerji Tematik Proje Ödüllleri

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerimizden Kübra Pehlivanoğlu, Mehtap Ağırsoy ve Gizem Nur Bulanık, Yrd. Doç. Dr. Yılser Devrim danışmanlığında yürüttükleri "Yüksek Sıcaklık Proton Değişim Membran Yakıt Hücreleri için Yenilikçi Membran Elektrot Birleşimlerinin Geliştirilmesi ve Yakıt Pili Uygulamasının Yapılması" konulu projeleri ile Selçuk Üniversitesi tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 1. Öğrenci Proje Pazarı'na katılmışlar ve enerji tematik alanında 3'üncülük ödülüne layık görülmüşlerdir.

6. 2 .Öğrenci Proje Pazarına Enerji Tematik Proje Dalında 2 Projeyle Katıldık

Enerji sistemleri mühendisliği bölümü 4. Sınıf öğrencilerimizden Sercan Kolik, Duygu Çelik ve Egemen Gökçe, Doç. Dr. Yılser Devrim danışmanlığında yürütükleri ‘‘Grafen Destekli Yüksek Performanslı Pem Yakıt Pili Elektrotlarının Hazırlanması’’ konulu projeleri ile Selçuk Üniversitesi tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 2. Öğrenci Proje Pazarı'na katılmışlardır.

Enerji sistemleri mühendisliği bölümü 2. Sınıf öğrencilerimizden Yağmur Budak ve Feride Cansu İskenderoğlu, Doç. Dr. Yılser Devrim danışmanlığında yürütükleri ‘‘Güneş Enerjisi Birleştirilmiş Elektrolizör/Yakıt Hücresi Hibrid Sistemi İçin Yeni Membran Elektrot Ataçlarının Geliştirilmesi Ve Hibrid Sistem Tasarımı’’ konulu projeleri ile Selçuk Üniversitesi tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 2. Öğrenci Proje Pazarı'na katılmışlardır.

7. ICEM 2014 Uluslararası Enerji ve Yönetimi Konferansı Öğrenci Proje Yarışması

Bölümümüz son sınıf öğrencileri öğrencilerimizden Mehtap Ağırsoy, Kübra Pehlivanoğlu ve Gizem Nur Bulanık, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve PALMET Enerji tarafından düzenlenen "ICEM 2014 Uluslararası Enerji ve Yönetimi Konferansı Öğrenci Proje Yarışması'nda Yrd. Doç. Dr. Yılser Devrim'in akademik danışmanlığında “Fuel Cell Stack Design for Micro Combined Heat and Power Plant (micro-CHP)” konulu projeleri ile Türkiye ikincisi olmuşlardır.

Öğrencilerimiz 05.06.2014 tarihinde İstanbul Rahmi Koç Müzesinde düzenlenen ödül töreni ile ödüllerini almışlardır. İkincilik ödülü olarak 4.500 TL, Tablet bilgisayar, PALMET ENERJİ’de yaz stajı imkanı kazanmışlardır.